Διαιτολογική & Παιδοδιατροφολογική Μονάδα

Υπηρεσίες

Διαχείριση βάρους

Η υπηρεσία διαχείρισης βάρους περιλαμβάνει τις τρεις πιθανές κατευθύνσεις που επιθυμείτε ή χρειάζεστε να ακολουθήσει το βάρος σας: Μείωση βάρους, Αύξηση βάρους, Διατήρηση βάρους. Ειδικότερα η περίπτωση της διατήρησης βάρους αποτελεί πολύ συχνά, το πιο απαιτητικό στάδιο που έπεται μιας πορείας μείωσης ή αύξησης σωματικού βάρους.

 

 

Κλινική διατροφή

Όπως έχει επιβεβαιωθεί από πολυάριθμες έρευνες, η σωστή διατροφή μπορεί να προλάβει την εμφάνιση κλινικών νόσων αλλά και να βελτιώσει την πορεία τους και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας των ασθενών. Απαραίτητη υποστήριξη παρέχεται σε όλα τα κλινικά περιστατικά που αναφέρονται παρακάτω:

 

Παχυσαρκία
Σακχαρώδης Διαβήτης **
Δυσλιπιδαιμία
Υπέρταση
Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμιση
Υπερουριχαιμία
Γαστρεντερικές παθήσεις (κοιλιοκάκη, νόσος Crohn, ελκώδης κολίτιδα)
Σύνδρόμο Ευερέθιστου Εντέρου

 

----
** Σήμερα η εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 τείνει να λάβει επιδημικές διαστάσεις, ενώ πλήττει πλέον όχι μόνο τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης μεταξύ γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η παχυσαρκία, η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας αποτελούν τους σημαντικότερους μη γενετικούς, τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης νόσου. Σύμφωνα με τις συστάσεις μεγάλων διεθνών οργανισμών, η διατροφή αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο στην πρόληψη και τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.

 

 

Αθλητική διατροφή

Παρέχουμε συμβουλές διατροφής για αθλητές με σκοπό την βελτίωση της απόδοσης τους στην άσκηση, την αποκατάστασή τους μετά τον αγώνα/προπόνηση και την επίτευξη στόχων όπως η βελτίωση της σωματικής σύστασης και η απώλεια βάρους.

 

 

Εγκυμοσύνη

Μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την ομαλή πορεία τόσο της εγκυμοσύνης όσο και της ανάπτυξης του εμβρύου. Λαμβάνοντας την καταστάση θρέψης της εγκύου δημιουργούμε ένα πλήρως εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής ανάλογα με τις απαιτήσεις της την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.  Καθορίζουμε τους στόχους, εκπαιδεύουμε διατροφικά την έγκυο και παρακολουθούμε το σωματικό βάρος και στα τρία τρίμηνα.  

 

 

Vegan διατροφή

Οι χορτοφάγοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θέλουν να χάσουν βάρος. Έμφαση και μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στη λήψη των φυτικών πρωτεϊνών, των Ω3 λιπαρών οξέων, των βιταμινών D και Β12, του σιδήρου και του ψευδαργύρου. Μία σωστά σχεδιασμένη χορτοφαγική δίαιτα αποτελέί μία υγιεινή και θρεπτική επαρκή διατροφή που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε όλα τα στάδια της ζωής.

 

 

Διατροφικές διαταρραχές

Οι διατροφικές διαταραχές είναι πολύπλοκες διαταραχές που χαρακτηρίζονται από υπερβολική ενασχόληση του ατόμου με το βάρος και την εξωτερική εμφάνιση οδηγώντας σε επικίνδυνες και μη λειτουργικές συμπεριφορές όπως αυστηρές δίαιτες, υπεργυμναστική, εκκαθαριστικές μεθόδους ή υπερκατανάλωση τροφής.
Τα 3 είδη διατροφικών διαταρραχών είναι η νευρική ανορεξία, η βουλιμία και οι μη αλλιώς προσδιοριζόμενες διατροφικές διαταραχές.

 

Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας

Στείλτε μας το μήνυμά σας στο info@cooldiet.gr
Καλέστε μας στο 27216 00715 ή στο 6947906616

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μητροπέτροβα 7-9 & Σιδηροδρομικού σταθμού 2ος όροφος, Τ.Κ. 24100
τηλ. 2721600715
Δευτέρα: 11:00 - 21:00
Τρίτη: 9:00 - 21:00
Τετάρτη: 9:00 - 17:00
Πέμπτη: 9:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00
Παρασκευή: 9:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00

ΑΘΗΝΑ

Επισκέψεις κατ' οίκον

κιν. 6947906616
Πέμπτη: 10:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00
Παρασκευή: 10:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00
Σάββατο: 9:00 - 14:00

SOCIAL MEDIA

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;
Ακολουθήστε μας:

© Developed by Jetnet