Διαιτολογική & Παιδοδιατροφολογική Μονάδα

Μετρήσεις

Λιπομέτρηση

Η ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση) αποτελεί μία μέτρηση η οποία μας δείχνει με ακρίβεια τα συστατικά από τα οποία αποτελείται το σώμα μας.

 

Στο γραφείο χρησιμοποιούμε τον πολυσυχνοτικό αναλυτή τμηματικής ανάλυσης σύστασης σώματος TANITA MC 780ΜΑ ο οποίος μετράει βάρος, συνολικό ποσοστό λίπους, της άλιπης μάζας και της μυικής μάζας στο σώμα σε 5 διαφορετικά τμήματα, την ισορροπία και αξιολόγηση μυικής επίδοσης, το σπλαχνικό λίπος, τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), την οστική μάζα, τα συνολικά υγρά σώματος και την μεταβολική ηλικία εξεταζόμενου.

 

 

Μέτρηση μεταβολισμού

Τι είναι ο μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας (RMR);

 

Ο μεταβολισμός του ανθρώπου αντιπροσωπεύει το σύνολο των βιοχημικών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό για να διατηρείται στη ζωή και να επιτελεί τις λειτουργίες του. Βασικό μεταβολισμό ή Μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας (RMR) ονομάζουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε μέσα σε ένα 24ώρο για τις απαραίτητες μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού μας όπως η αναπνοή, οι καρδιακοί χτύποι κλπ.

 

Πώς μπορώ να μετρήσω το μεταβολισμό μου;

 

Ο Βασικός Μεταβολισμός μετριέται με τη μέθοδο της έμμεσης θερμιδομετρίας. Χρησιμοποιώντας το πιο σύγχρονο κι εξελιγμένο όργανο μέτρησης βασικού μεταβολισμού (FITMATE της εταιρείας COSMED) μετράμε το καταναλισκόμενο οξυγόνο και καθορίζουμε τις ενεργειακές απαιτήσεις του ατόμου. Με οδηγό την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων γνωρίζοντας τον ακριβή βασικό μεταβολισμό δημιουργούμε ειδικά προγράμματα διατροφής, προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε ασκούμενου ή μη, ανεξαρτήτως επιπέδου και ηλικίας.

 

Τι περιλαμβάνει η μέτρηση;

 

Η μέτρηση γίνεται με έναν απλό και ανώδυνο τρόπο. Ο εξεταζόμενος κάθεται αναπαυτικά σε μία καρέκλα και φοράει μια ειδική μάσκα που μετρά την κατανάλωση οξυγόνου για 15-20 λεπτά και με βάση αυτές τις τιμές γίνεται εκτίμηση των ημερήσιων θερμιδικών του αναγκών.

 

Σε ποιούς είναι απαραίτητη η μέτρηση;

 

Άτομα που ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος, άτομα που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και καοήθη παχυσαρκία, αθλητές, άτομα που προσλαμβάνουν εύκολα βάρος ή άτομα που θέλουν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής  συντήρησης βάρους.

 

 

Ανθρωπομετρικές μετρήσεις

Η μέτρηση του βάρους και του ύψους αποτελούν σημαντικά στοιχεία για τον καθορισμό του δείκτη μάζας σώματος (BMI) και την τακτική διατροφική αξιολόγηση του ατόμου.

 

Οι μετρήσεις των περιφερειών του σώματος αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την εκτίμηση της σωματικής κατάστασης του ατόμου και την κατανομή λίπους του σώματος. Σημαντικότερες μετρήσεις περιφερειών σώματος είναι η περιφέρεια μέσης, περιφέρεια ισχίου και περιφέρεια καρπού.

 

Για την εκτίμηση της σωματικής διάπλασης παιδιών και εφήβων χρησιμοποιούνται οι καμπύλες ανάπτυξης του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.

Δερματοπτυχομέτρηση

Οι δερματοπτυχές του σώματος χρησιμοποιούνται ως ένας προγνωστικός δείκτης για την ποσοστιαία σύσταση σε λίπος του ανθρώπινου σώματος.

 

Το μεγαλύτερο μέρος του σωματικού λίπους βρίσκεται υπό τη μορφή υποδόριου λίπους, το οποίο μπορεί να μετρηθεί εύκολα και γρήγορα με το δερματοπτυχόμετρο.

 

Τα σημεία που γίνεται η δερματοπτυχομέτρηση είναι ο τρικέφαλος, υπωμοπλατιαία, κοιλιακή, υπερλαγόνια, δικέφαλος, κνήμη, στήθος (άνδρες).

Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας

Στείλτε μας το μήνυμά σας στο info@cooldiet.gr
Καλέστε μας στο 27216 00715 ή στο 6947906616

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μητροπέτροβα 7-9 & Σιδηροδρομικού σταθμού 2ος όροφος, Τ.Κ. 24100
τηλ. 2721600715
Δευτέρα: 11:00 - 21:00
Τρίτη: 9:00 - 21:00
Τετάρτη: 9:00 - 17:00
Πέμπτη: 9:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00
Παρασκευή: 9:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00

ΑΘΗΝΑ

Επισκέψεις κατ' οίκον

κιν. 6947906616
Πέμπτη: 10:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00
Παρασκευή: 10:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00
Σάββατο: 9:00 - 14:00

SOCIAL MEDIA

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;
Ακολουθήστε μας:

© Developed by Jetnet