Διαιτολογική & Παιδοδιατροφολογική Μονάδα

Διατροφή στην νηπιακή και προσχολική ηλικία

Η διατροφή του παιδιού αλλάζει μετά τους 12 μήνες. Οι απαιτήσεις για ενέργεια είναι πολύ υψηλές για να ανταποκριθούν στο ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης τους. Οι ανάγκες ενός παιδιού σε θρεπτικά συστατικά αλλάζουν σταθερά όσο μεγαλώνει και αναπτύσσεται ανάλογα με το φύλο του, τις δραστηριότητες του και το ρυθμό ανάπτυξης του.

 

Η συμπεριφορά σε θέματα διατροφής παρουσιάζει ορισμένες διαφοροποιήσεις σε παιδιά νηπιακής και προσχολικής ηλικίας. Στην ηλικία 2-3 ετών τα παιδιά αρχίζουν να αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον για τα τρόφιμα, τα χρώματα και τα σχήματά τους. Στην ηλικία 4-5 ετών έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις σε τρόφιμα και φαγητά δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την προέλευση και το είδος τους. Στην ηλικία 5-6 ετών προτιμούν απλά τρόφιμα και αλλάζουν διατροφικές προτιμήσεις συχνά. Στην ηλικία αυτή υπάρχει μεγάλη επιρροή από το κοινωνικό περιβάλλον.

 

Λίγες συμβουλές για μια νέα αρχή!

Εμείς οι γονείς είμαστε υπεύθυνοι για να δίνουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας σε ότι αφορά τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να τους τονίζουμε τα οφέλη της σωματικής άσκησης συμμετέχοντας μαζί τους σε διάφορες δραστηριότητες. Να προσπαθούμε να τρώμε μαζί τους μαθαίνοντας τρόπους καλής συμπεριφοράς στο τραπέζι και να εξοικειωθούν με καινούργιες γεύσεις. Να αναγνωρίζουμε τα σημάδια πείνας και κορεσμού του παιδιού. Εμείς θα επιλέξουμε τα γεύματα του και εκείνο θα αποφασίσει το πόσο θα φάει. Χρησιμοποιούμε παιδικά πιάτα με χωρίσματα και σερβίρουμε ένα εξισορροπημένο γεύμα από όλες τις διατροφικές ομάδες. Αφήνουμε να συμμετέχει μαζί μας στη διαδικασία επιλογής των γευμάτων και προετοιμασίας του φαγητού. Είμαστε σταθεροί στο λόγο μας καθιερώνοντας συγκεκριμένες ώρες για τα γεύματα της ημέρας.

 

 

Πιθανές ερωτήσεις γονέων:

  • Ποιες διατροφικές συστάσεις θα δίνατε στο παιδί;
  • Καλύπτει τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία η διατροφή του παιδιού;
  • Πως να διαχειριστούμε το αλάτι και τη ζάχαρη στη καθημερινότητα του παιδιού;
  • Πως θα συνθέσουμε τα γεύματα διατροφής του παιδιού;
  • Πως να διαχειριστούμε την τροφική επιλεκτικότητα που εμφανίστηκε στο παιδί;

 

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου,

Βρίσκομαι εδώ για να σας βοηθήσω ..

 

Εργαστήρια παιδικής διατροφής

Πρωτότυπο, εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα διατροφικής διαπαιδαγώγησης ιδανικό για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών

Όσο πιο νωρίς ένα παιδί αποκτήσει σωστές διατροφικές συνήθειες τόσο πιο γερές βάσεις θέτει για μια υγιή ενήλικη ζωή.

Δημιουργήσαμε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιαίτερα φιλικό στα παιδιά με σκοπό και στόχο:
Να υιοθετήσουμε στα παιδιά μία σωστή διατροφική συμπεριφορά. Να εμπλουτίσουμε το διαιτολόγιο τους με τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων. Να οργανώσουμε και να σχεδιάσουμε τα γεύματα της ημέρας τους. Να κατανοήσουν ότι οι τροφές χωρίζονται σε υγιεινές και ανθυγιεινές καθώς αποτελούνται από ποικίλα συστατικά, θρεπτικά ή μη. Να γνωρίσουν τους κινδύνους που κρύβει μια λανθασμένη διατροφή και τις επιπτώσεις στην υγεία και τη σωματική ανάπτυξη. Να τους μάθουμε τον ρόλο και την αξία του κάθε τρόφιμου στον οργανισμό τους.  Να δώσουμε έμφαση στην συστηματική φυσική δραστηριότητα τους για να είναι υγιείς.

Τρόποι εκμάθησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών


Ομαδικές και ατομικές κατασκευές, ζωγραφική, επιδαπέδια και επιτραπέζια παιχνίδια, βίντεο, παραμύθια, συμμετοχή στην εκτέλεση συνταγών και παρασκευής γευμάτων.
 

Έναρξη νέων τμημάτων

Τα εργαστήρια διεξάγονται στο διαιτολογικό γραφείο. Οι γονείς καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Κύκλος εργαστηριών: 4 εργαστήρια

 

 

Κλικ εδώ για δήλωση συμμετοχής!

 

Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας

Στείλτε μας το μήνυμά σας στο info@cooldiet.gr
Καλέστε μας στο 27216 00715 ή στο 6947906616

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μητροπέτροβα 7-9 & Σιδηροδρομικού σταθμού 2ος όροφος, Τ.Κ. 24100
τηλ. 2721600715
Δευτέρα: 11:00 - 21:00
Τρίτη: 9:00 - 21:00
Τετάρτη: 9:00 - 17:00
Πέμπτη: 9:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00
Παρασκευή: 9:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00

ΑΘΗΝΑ

Επισκέψεις κατ' οίκον

κιν. 6947906616
Πέμπτη: 10:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00
Παρασκευή: 10:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00
Σάββατο: 9:00 - 14:00

SOCIAL MEDIA

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;
Ακολουθήστε μας:

© Developed by Jetnet